Pupăzan este numele meu.

Primul lucru despre mine, iubesc lemnul cu toate defectele lui. Eu nu consider că dau o formă lemnului, ci că lemnul îmi spune ce formă își dorește. Unele bucăți au noduri și găuri, iar eu îi respect toate liniile. De aceea, toate tocătoarele mele sunt unice. 

Pupăza și fundurile de lemn.​

Mi-am numit tocătoarele Pupăzan, iată și povestea din spatele numelui. Familia mea este din satul Timișeni, iar aproape toată populația de acolo are același nume de familie: Pupăzan. Numele este derivat din “pupăză” – o pasăre îndrăzneață și jucăușă. Cred că numele mă reprezintă.

Acum 15 ani, am părăsit orașul natal Târgu Jiu fără bani dar cu vise mari. M-am mutat la București, unde am început un magazine online – joycaffe.ro. Însă după o vreme am început să mă simt obosit.

Știi cum e să stai toată ziua cu ochii în excel, mail-uri și rapoarte? Sentimentul de disperare de la sfarșitul zilei, când realizezi că nu ai făcut nimic pentru tine? Sunt sigur că știi, cu toții am trecut prin asta. Atunci am căutat ceva, un hobby, care să mă facă să mă simt mai bine.

Faurari de oxigen

Proiectul meu de suflet a prins viață anul trecut, reușind să plantez 200 de nuci cu ajutorul celor 150 de voluntari de toate varstele ce s-au alăturat visului meu.

 

Faurari de oxigen este un proiect de suflet, ce se va desfașura an de an, deoarece doresc să returnez
naturii ce ne-a oferit cu atata generozitate.
Făurim împreună Oxigen an de an? PAM PAM

Fundulețu de tocat e cadoul unicat.

Într-o zi, în timp ce-mi beam cafeaua de dimineață, am început să desenez pe o bucată de lemn, fără să am în minte vreun plan concret. Acest a devenit primul meu funduleț, și era diferit de orice alt tocător pe care l-am văzut vreodată. Așa că am mai făcut câteva, fiecare altfel. Le-am postat pe Facebook și am așteptat reacțiile.

 

Cei mai mulți dintre prieteni mei le-au apreciat, așa că am început să le ofer drept cadou. Totul mergea bine pentru mine, deoarece să le creez mă relaxa, și să le ofer drept cadou mă făcea fericit. Și doar asta contează, nu-i așa? Ei bine, nici chiar așa. Când prietenii prietenilor au început să mă întrebe cât costă fundulețele, nu aveam habar cum aș putea să-mi valorizez munca. Dar, așa cum am spus mai devreme, sunt un om business. Am făcut niște calcule și am început să le vând. La început prietenilor prietenilor, apoi prin Facebook și Instagram, iar apoi, în locurile mele preferate: la târguri.

 

Primul meu târg de Crăciun a fost extraordinar, și nu doar pentru că am vândut aproape tot stocul meu. Am adorat reacțiile celor care le văd pentru prima dată. Le-au atins, le-au mirosit, au pus întrebări. Au fost amuzați, au fost surprinși, și da, au fost și câțiva cărora nu le-a păsat și au mers mai departe. Oricum, am fost uimit să aflu câți de mulți cunosc și apreciază lemnul. Acum, datorită cererii mari, am angajat un colaborator care să mă ajute cu tăiatul.

Materia primă

Lucrez cu resturi de lemn de nuc, adunate de la tâmplari din toată țara.

Startul nu a fost ușor și să găsesc lemnul potrivit a fost cel mai dificil. De fapt, am fost înșelat la prima mea achiziție, când am cumpărat 2 m2 de lemn la un preț mult mai mare. Și ce dacă? Astfel de lucruri se întâmplă, acum m-am împrietenit cu “țepuitorul” și încă mai cumpăr de la el – dar acum la prețuri cinstite.

Acum cunosc o mulțime de tâmplari care îmi vând resturile lor, lemn care altfel ar fi ajuns pe foc. Mai iau lemn și de la tărani din toată țara. Mereu caut cele mai bune soluții pentru mediu, de aceea plantez copaci în fiecare primăvară și îi încurajez și pe ceilalți să facă asta.

Fundulețele sunt
doar începutul.

În magazinul meu găsiți fundulețe de toate formele și dimensiunile, pentru toate gusturile. Vă invit la cumpărături, fie că vreți fundulețe de tocat Pupăzan pentru voi, fie că vreți să le faceți cadou. Dar atenție, aici găsiți și mese de tâmplar transformate în birouri, precum și mese și scaune oltenești. Și cine știe ce o să îmi mai treacă prin cap? Multe lucruri fabuloase se pot crea din lemn.

 

După ani, primul meu business – joycaffe.ro funcționează fără implicarea mea directă și mi-am dat seama că am pierdut ceea ce iubeam cel mai mult – discuția directă cu clientul. Acum am recâștigat asta și am nevoie de orice feedback. Așa că te rog, spune-mi opinia ta. 

 

Hai să păstrăm legătura!